دوره 12، شماره 27 - ( 11-1391 )                   جلد 12 شماره 27 صفحات 52دوره31فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

بوزرجمهری خدیجه، شایان حمید، حمزه ایی مجید. بررسی اثرات اقتصادی شهرک های صنعتی بر نواحی روستایی پیرامون مطالعه موردی؛ شهرک صنعتی خیام نیشابور. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1391; 12 (27) :31-52

1- دانشیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد ، Email: azar1334@gmai.com
2- دانشیار رشته جغرافیای انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
3- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد
امروزه صنعتی شدن در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به منزله شالوده دستیابی به توسعه محسوب می شود و در همین راستا به منظور بهبود شرایط اقتصادی و زندگی روستاییان، راهبرد ایجاد شهرک های صنعتی در نواحی روستایی در سه دهه گذشته از سوی برنامه ریزان اتخاذ شده است. در این تحقیق به منظور بررسی اثرات  اقتصادی شهرک صنعتی خیام بر مناطق روستایی پیرامون، وضعیت اقتصادی و زندگی تعداد 190 کارگر روستانشین شهرک صنعتی با 198 نفر از سایر شاغلین روستایی از 22 روستای منطقه به روش کوکران محاسبه و شاخص های اقتصادی این دو گروه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج تجزیه و تحلیل آماری (آمار پارامتری و ناپارامتری) نشان می دهد، بیشتر شاخص های اقتصادی مانند میزان اشتغال، افزایش درآمد و ... در دو گروه نمونه، تفاوت معناداری با یکدیگر دارند و کارگران روستایی شاغل در شهرک از وضعیت مطلوبتری  برخوردارند.
نوع مطالعه: گزارش مورد |