دوره 23، شماره 71 - ( 10-1402 )                   جلد 23 شماره 71 صفحات 479دوره463فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

raouf F, motamedi M, poorahmad A. The Effect of Citizen Participation on Promoting Social Health in Urban Areas (Case example: Shirvan city). jgs 2024; 23 (71) : 25
رئوف فاطمه، معتمدی محمد، پوراحمد علی اکبر. تأثیر مشارکت شهروندان بر ارتقاء سلامت اجتماعی در مناطق شهری (نمونه موردی: شهر شیروان). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (71) :463-479

1- دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، واحدشیروان، دانشگاه آزاد اسلامی،شیروان
2- استادیار گروه جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، واحدشیروان، دانشگاه آزاد اسلامی،شیروان ، motamedi45@gmail.com
3- استادیار، واحدشیروان، دانشگاه آزاد اسلامی،شیروان
سلامت اجتماعی و سرمایه اجتماعی در ارزیابی جدید بین المللی یکی از شاخص های مهم توسعه محسوب می شوند چرا که سلامت فرد و جامعه آن چنان به هم وابسته اند که نمی توان بین آنها حد و مرزی قائل شد. وضعیت سلامت افراد جامعه به روش های گوناگون بر سلامت دیگران و عواطف آنها و همچنین شاخص های اقتصادی - اجتماعی جامعه اثر می گذارد. هدف از پژوهش حاضر ،بررسی تأثیر مشارکت مردمی در راستای افزایش سلامت اجتماعی شهروندان شیروان است. روش تحقیق پیمایشی بوده که ابزار اصلی جمع آوری داده­ها نیز پرسشنامه می­باشد. جامعه آماری در پژوهش حاضر همه ساکنین شهر شیروان می باشند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری  تعیین شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در بین ابعاد مشارکت، بعد فیزیکی و کالبدی با مقدار 24/4 بالاترین میانگین را بدست آورده است در بین ابعاد شاخص سلامت اجتماعی، بعد انسجام اجتماعی با مقدار میانگین 75/4، بالاترین میانگین ها را داشته اند. در نهایت در بررسی اثرگذاری متغیر مستقل (مشارکت شهروندان شیروانی) بر متغیر وابسته (سلامت اجتماعی) از آزمون آماری PLS استفاده شد که ضرایب به دست آمده نشان داد که بیشترین اثرگذاری متغیر مستقل (مشارکت) بر متغیر وابسته (سلامت اجتماعی) در بعد فیزیکی کالبدی با مقدار 031/36، وکمترین تأثیرگذاری در بعد اقتصادی با مقدار 289/28 به دست آمده است.

دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/6/18