دوره 20، شماره 59 - ( 11-1399 )                   جلد 20 شماره 59 صفحات 267دوره253فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

lafafchi M, Dahashi Sharif M, Etesam I. Identify and prioritize architectural and cultural indicators based on the application of technology in the age of globalization (Case Study: Tehran City). jgs 2021; 20 (59) :253-267
لفافچی مینو، دهباشی شریف مزین، اعتصام ایرج. شناسایی و اولویت بندی شاخصهای معماری و فرهنگ با تکیه بر کاربرد تکنولوژی در عصر جهانی شدن (مورد مطالعه: شهر تهران). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1399; 20 (59) :253-267

1- گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Moz.dehbashi_sharif@iauctb.acc
3- گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
معماری مقوله­ایی است که اگر آن را یکی از مولفه ­های فرهنگ به­شمار نیاوریم، باید دست­کم تعامل دوسویه آن را با فرهنگ مهم بر­شماریم. تعامل معماری با فرهنگ به معنای تاثیر­گذاری دو­سویه این دو مقوله در یکدیگر است. از طرفی امروزه نوآوریهای فناورانه عامل مهمی در توسعه و طراحی معماری­اند، اما تاثیر آن بر معماری کلانشهرها در جهان یکسان نبوده و راهکارهای ارائه شده در مواردی پایدار و در مواردی انفعالی بوده است. در بسیاری موارد نوآوریهای فناورانه در معماری نتیجه انتقال فناوری بدون در نظر گرفتن ماهیت تکنولوژی است. هدف نوشتار حاضر نیل به تصویری از رابطه فرهنگ و فناوری در معماری معاصر در بستر جهانی شدن است. این مقاله با به­کار­گیری اسناد و مدارک و شیوه توصیفی- تحلیلی، به بررسی نظریه­های فرهنگ و فناوری در مقوله معماری در بستر جهانی شدن و همچنین شناسایی و اولویت بندی ساختمان­های های اداری شاخص در شهر تهران پرداخته است. به منظور رتبه بندی و اولویت بندی گزینه­ها و معیارها از تاپسیس و آنتروپی شانون استفاده شد. نتایج نشان داد که از بین ساختمان­های مورد مطالعه ساختمان وزارت کشاورزی در رتبه اول و ساختمان آلومینیوم در رتبه دوم قرار گرفته است.
دریافت: 1398/1/20 | پذیرش: 1398/6/5