دوره 11، شماره 23 - ( 12-1390 )                   جلد 11 شماره 23 صفحات 141دوره129فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

قاسمی الهه، فتاحی ابراهیم، دلاور مجید. شبیه سازی رواناب ناشی از ذوب برف در حوضه‎های کوهستانی با استفاده از مدل SRM ؛ مطالعه موردی حوضه آبریز بازفت. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1390; 11 (23) :129-141

1- کارشناس ارشد اقلیم شناسی
2- استادیار هیات علمی پژوهشکده اقلیم شناسی مشهد ، ebfat2002@yahoo.com
3- دانشجوی دکتری منابع آب دانشگاه تهران
حوضه آبریز بازفت یکی از زیر حوضه های آبریز کارون بزرگ می‌باشد این حوضه آبریز کاملاً کوهستانی و مرتفع می باشد و رواناب ناشی از ذوب برف در آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این تحقیق سعی شده است با استفاده از مد‌ل شبیه سازی رواناب حاصل از ذوب برف (Snowmelt Runoff Modelling) SRM، رواناب روزانه حاصل از ذوب برف با استفاده از اطلاعات برف بدست آمده از تصاویر هشت روزه سنجنده MODIS در این حوضه آبریز مورد شبیه‎سازی و ارزیابی قرار گیرد. نتایج کاربرد مدل، شبیه سازی موفق و قابل قبولی را نشان د‌اد‌ بطوریکه نتایج حاصل از ارزیابی مدل با استفاده از دو شاخص ضریب تبیین و تفاضل حجمی به تربیت برابر با 82 و 9/18- درصد می باشد. مقاد‌یر بدست آمده د‌قت بالای مد‌ل را د‌ر برآورد‌ رواناب حاصل از ذوب برف را برای حوضه مذکور نشان می‌د‌هد‌. و نشانگر قابلیت کاربرد‌ مد‌ل برای حوضه‌ های د‌یگر منطقه می ‌باشد‌.