دوره 21، شماره 63 - ( 11-1400 )                   جلد 21 شماره 63 صفحات 334دوره315فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

bahmani A, ghadirimasoom M, hajiloo M, azimi F, ghadirimasoom M. Reconsidering the Effective Factors on Development of Agricultural Tourism and Entrepreneurship Survey in Rural Areas (Case Study: Villages of Tehran Province). jgs 2022; 21 (63) : 17
بهمنی افشین، قدیری معصوم مجتبی، حاجیلو مهدی، عظیمی فریده، قدیری معصوم مهدیه. بازاندیشی در وجوه مؤثر بر توسعه گردشگری کشاورزی و زمینه یابی کارآفرینی در مناطق روستایی(مورد مطالعه: روستاهای استان تهران). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1400; 21 (63) :315-334

1- دانش آموخته دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- استاد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mghadiri@ut.ac.ir
3- دکتری اقتصاد کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، تهران، ایران.
4- کارشناس ارشد منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
گردشگری کشاورزی محرکی برای اقتصاد آسیب پذیر روستایی و تحقق نیازهای شهروندانی است که برای بازدید یا مشارکت در فعالیت های مزرعه، خرید مستقیم محصولات کشاورزی و مأنوس شدن با طبیعت و بوم گردی، هزینه هایی می پردازند که موجب رونق اقتصادی، اشتغال زایی و آبادانی روستاها خواهد شد. هدف پژوهش حاضر که ماهیت آن کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی است، تبیین و شناسایی عوامل موثر بر توسعه گردشگری کشاورزی مناطق روستایی باشد. جامعه آماری پژوهش شامل سه گروه مسئولین و کارشناسان، مردم محلی و گردشگران بوده که برای هر گروه با توجه به فرمول کوکران به ترتیب 34، 261 و 20 نفر نمونه انتخاب گردید. تمرکز اصلی داده ها بر روش میدانی بوده که از طریق پرسشنامه و مصاحبه چهره به چهره جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی از جمله میانگین و فراوانی و روش های آمار استنباطی از جمله آزمون t تک نمونه ای، کای اسکوئر(خی دو) و کروسکال والیس بهره گرفته شد. یافته ها نشان می دهد که عواملی نظیر تأمین اقامتگاه برای گردشگران، طرح های تشویقی دولت، هماهنگی بین سازمان های دولتی، آگاهی بخشی به کشاورزان و بسترسازی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی با سطح معناداری 000/0 و مقدار مثبت کای اسکوئر، مهم ترین اولویت های موثر در توسعه گردشگری کشاورزی مناطق روستایی استان تهران می باشند.

متن کامل [PDF 1955 kb]   (535 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: برنامه ریزی توریسم
دریافت: 1398/2/20 | پذیرش: 1399/6/12