دوره 18، شماره 49 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 49 صفحات 220دوره199فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Sojasi qidari H, Mahmoodi H, havvaei H. A spatial analysis of villagers' satisfaction with services provided by Rural Water and Wastewater Company (A case study of Fazl Dehestan, Neyshabur County). jgs 2018; 18 (49) :199-220
سجاسی قیداری حمداله، محمودی حمیده، هوایی حوری. تحلیل فضایی رضایتمندی روستاییان از کیفیت خدمات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی مطالعه موردی: دهستان فضل شهرستان نیشابور. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1397; 18 (49) :199-220

1- استادیار جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد ، ssojasi@um.ac.ir
2- دانشجوی دکتری جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشجوی ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد
افزایش کیفیت خدمات ارائه شده در نواحی روستایی نیازمند بازخورد و دریافت دیدگاه روستاییان و مشارکت دادن ساکنان روستایی در فرایند توسعه است. خدمات آبرسانی به عنوان یکی از اساسی ترین خدمات ارائه شده در مناطق روستایی می باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی میزان رضایتمندی ساکنان روستایی از کیفیت خدمات ارائه شده از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی انجام شد. این تحقیق به روش توصیفی تحلیلی به صورت تصادفی در مورد 132 خانوار در سطح سکونتگاه روستایی بخش مرکزی شهرستان نیشابور با پایایی قابل قبول انجام شده است. بررسی رابطه ابعاد پنج گانه تحقیق با ویژگی های فردی نشان دهنده این است که بین سن، جنسیت و سطح تحصیلات رابطه معنادار با میزان رضایتمندی از کیفیت خدمات در روستاهای نمونه وجود دارد. درعین حال ارزیابی میزان رضایتمندی از کیفیت خدمات رسانی آب در روستاهای نمونه نشان از این دارد که کیفیت خدمات رسانی آب در روستاهای نمونه در وضعیت قابل قبولی قرار دارد. نتایج تحلیل عاملی شاخص های تحقیق نشان داد که بیشترین درصد واریانس ابعاد تحقیق مربوط به بعد همدلی با 30/91 درصد و کمترین درصد واریانس هم متعلق به بعد محسوسات با 21/28 درصد می باشد. همچنین تحلیل فضایی میزان رضایتمندی از کیفیت خدمات رسانی آب آشامیدنی در روستاهای نمونه نشان داد که روستای شیخلان با میزان Qi 0/103 دارای بیشترین میزان رضایت و روستای تورانی با میزان Qi 0/097 دارای کمترین میزان رضایت از کیفیت خدمات می باشند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
دریافت: 1396/8/14 | پذیرش: 1397/2/7